info@pruikbijuthuis.nl

Hoe kom ik aan een haarwerk of haarstuk

Hoe kom ik aan een haarwerk of haarstuk

Hoe kom ik aan een haarwerk of haarstuk

  • On 5 oktober 2022
  • 0 Comments

En dan word je geconfronteerd met haarverlies

Haaruitval is iets dat veel impact heeft op mensen die dit treft. Het tast je zelfvertrouwen aan en maakt je onzeker. Maar al te vaak stappen mensen hier snel, te snel, overheen. “Joh, je ziet er ook zonder haar ook hartstikke goed uit en anders neem je toch gewoon een pruik?” Opmerkingen als deze helpen je niet bepaald verder. Integendeel! Maar liefst 1 op de 4 vrouwen heeft last van haar- en hoofdhuidproblemen en krijgt vroeg of laat te maken met haaruitval of haarverlies. Een schrale troost natuurlijk, want het zal je maar treffen. Want wat moet je doen? Welke mogelijkheden zijn er om kale plekken of een geheel kaal hoofd te bedekken? Hoe kom je aan een haarwerk/haarstuk? En bovenal, waar begin je? Herkenbare vragen voor de haarwerkspecialisten van Pruik bij u Thuis en in dit artikel vertellen we u hier graag meer over.

Ga niet overhaast op zoek naar een haarwerk of haarstuk

Het is belangrijk dat u niet direct na het horen van de diagnose ‘haaruitval’ op zoek gaat naar een haarwerk of haarstuk. Geef uzelf eerst de tijd om dit vervelende nieuws te verwerken. Let op, we hebben het niet over accepteren, want dat is heel iets anders. Voorkom dat u vanuit de eerste emotie beslissingen neemt en keuzes maakt die eigenlijk niet bij u passen. Gaat u overhaast tot aankoop over van een haarwerk/haarstuk, dan is de kans groot dat deze niet past bij uw persoonlijkheid. Dit komt uw zelfvertrouwen zeker niet ten goede, want het laatste dat u wilt, is dat mensen zien dat u bijvoorbeeld een pruik draagt.

Haarwerk of haarstuk?

Er zijn verschillende oorzaken van haarverlies. Zo kan hier bijvoorbeeld een hoofdhuidprobleem aan ten grondslag liggen of een ziekte als bijvoorbeeld alopecia. Daarnaast is chemotherapie helaas een veelvuldige veroorzaker van haarverlies. Afhankelijk van de mate van haarverlies zijn er verschillende opties die u heeft om deze ongewenste kaalheid te bedekken. Wanneer het haarverlies zich beperkt tot een relatief kleine plek, dan is een haarstuk vaak een uitstekende oplossing. Een haarstuk wordt verwerkt in het haar en wordt als het ware onderdeel hiervan. Kiezen voor een haarstuk, indien mogelijk uiteraard, is minder ingrijpend dan kiezen voor een haarwerk (pruik). Wanneer de plek van haarverlies groot is of het gehele hoofd betreft, dan is een haarwerk meestal de best passende oplossing. Een haarwerk, ook wel pruik genoemd, bedekt namelijk het hele hoofd. De derde optie die u heeft, is het dragen van een mutsje of bandana en is een goede keuze als u weet dat de kaalheid van voorbijgaande aard zal zijn.

Waar vind je dan een goed haarwerk of haarstuk?

Haarwerken en haarstukken zijn er in veel verschillende kwaliteiten. Weet echter dat een écht goed en kwalitatief hoogwaardig haarwerk of haarstuk niet als zodanig zichtbaar is. Dat is natuurlijk ook de bedoeling en doe wat dit betreft dan ook zeker uw huiswerk. Informeer bijvoorbeeld bij uw behandelend arts of hij/zij een goede haarwerkleverancier kent. Kijk wat uw zorgverzekeraar op dit vlak te bieden heeft of check de ervaringen van ‘lotgenoten’ die u al voor zijn gegaan bij een bepaalde haarwerkleverancier.

De haarwerkspecialisten van Pruik bij u Thuis helpen veel vrouwen die via de goede ervaringen van anderen bij hen terecht komen. Zij zijn niet voor niets specialist en kunnen u alles vertellen over haarwerken en haarstukken. Voor onze haarwerkspecialisten staan u en uw wensen altijd centraal. Zij helpen u bij het kiezen van een haarwerk/haarstuk dat echt bij u en uw persoonlijkheid past. Bovendien werken wij alleen met haarwerken en haarstukken van toonaangevende leveranciers. De haarwerkspecialist uit uw regio komt gewoon bij u thuis, zodat u in uw eigen, vertrouwde omgeving verschillende haarwerken/haarwerkstukken kunt passen. Heeft u een keuze gemaakt? Dan optimaliseert de haarwerkspecialist de pasvorm en knipt het haarwerk waar nodig bij. Ook vertellen zij u hoe u uw haarwerk of haarstuk in goede conditie houdt en welke verzorgingsproducten hiervoor nodig zijn. Daarnaast adviseren zij u ook met betrekking tot de juiste verzorging van uw hoofdhuid.

Wilt u meer weten over de haarwerkspecialisten van Pruik bij u Thuis en wat zij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met de haarwerkspecialist uit uw regio.

 

 

 

0 Comments

Leave Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.