info@pruikbijuthuis.nl

Lang leve de zomer, maar….

Lang leve de zomer, maar….

Lang leve de zomer, maar….

  • On 6 juli 2023
  • 0 Comments

Heerlijk hoor die zomer. Mooi weer en lekker warm, maar als je een haarwerk of haarstuk draagt mag het soms best wel een paar graadjes minder. Zeker nu de zomers de laatste jaren door het veranderende klimaat steeds warmer en zonniger zijn. Een haarwerk kan hierdoor wel eens voor wat ongemakken zorgen. Maar gelukkig is hier vaak iets aan te doen, zonder dat dit je veel moeite kost. Je hebt tenslotte genoeg aan je hoofd. In dit blog vertellen we je dan ook graag meer over hoe je de zomerperiode zo comfortabel mogelijk doorkomt.

Even uitspoelen

Veel vrouwen hebben het ’s zomers niet alleen warmer doordat de zon meer schijnt of doordat de temperatuur hoger is. Zo brengen sommige medicijnen bijwerkingen als ‘het sneller warm hebben’ met zich mee. Ook een chemobehandeling kan hier de oorzaak van zijn. En vrouwen die in de overgang zijn, zullen vast en zeker beamen dat ze het soms uit het niets erg warm hebben. De bekende ‘opvliegers’. Dit betekent natuurlijk ook dat je meer en/of sneller zweet en dat heeft invloed op het haarwerk dat je draagt.

Het gevolg van dit zweten kan zijn dat het elastiek van het haarwerk te veel uitrekt. Hierdoor draagt het haarwerk uiteraard een stuk minder comfortabel en voel je je al snel een stuk minder zeker. Door hevige transpiratie kunnen ook de knoopjes van het haar verweken. Iets dat je vanzelfsprekend ook niet graag ziet gebeuren. Spoel – als je een dag behoorlijk hebt getranspireerd – ’s avonds gewoon even je haarwerk goed uit met lauwwarm water. Zo spoel je het transpiratievocht – en daarmee de zouten en zuren die dit vocht bevat – uit het haarwerk en voorkom je dat ze het haarwerk aantasten.

Even sprayen

Net zoals voor echt haar geldt dat de uv-straling van de zon schadelijk is, zo geldt dit ook voor haarwerken en haarstukken. Hierbij maakt het niet uit of dit haarwerk/haarstuk nu bestaat uit kunstvezels of echt haar. Uv-straling zorgt ervoor dat haar uitdroogt. Hierdoor verliest het zijn mooie glans en vervaagt eventuele kleur. Door je haarwerk of haarstuk in te sprayen met speciaal daarvoor ontwikkelde sprays voorkom je dit. Deze sprays hebben namelijk uv-filters die je haarwerk optimaal beschermen tegen de schadelijke invloed van dat aangename zonnetje. En aanbrengen is makkelijk en slechts een kleine moeite.

Draag een bamboe wigcap

Veel vrouwen laten weten dat ze het erg prettig vinden om tijdens warme dagen ‘iets’ onder hun haarwerk te dragen, zodat je het haarwerk niet rechtstreeks op de hoofdhuid voelt. Dit ‘iets’ kan heel goed een bamboe wigcap zijn. Dit is een klein mutsje dat gemaakt is van bamboe en zeer prettig en comfortabel draagt. De wigcap past binnen het haarwerk, dus niemand die in de gaten heeft dat je dit mutsje onder je haarwerk draagt.

Een andere oplossing kan een speciale cap zijn die vocht absorbeert. Deze cap plak je heel eenvoudig in het haarwerk en dit zorgt ervoor dat het dragen van je haarwerk een stuk koeler is. En daarmee natuurlijk ook meteen een stuk aangenamer.

Schenk wat extra aandacht aan je hoofdhuid

Door de warmte heeft ook je hoofdhuid het zwaarder te verduren. Een beetje extra aandacht en verzorging zal je hoofdhuid zeer op prijs stellen. Was je hoofdhuid regelmatig met een verzorgende en voedende shampoo die de hoofdhuid intensief hydrateert. Gebruik eveneens een hydraterende balsem, want ook deze helpt de vochtbalans van je hoofdhuid op peil te houden. En een hoofdhuid die in goede conditie is, verdraagt een haarwerk uiteraard een stuk beter.

Even helemaal geen haarwerk?

Prima toch? Je bent tenslotte niet verplicht om een haarwerk te dragen. En helemaal niet als dit haarwerk je vooral ongemak oplevert als het warm en zonnig is. Er zijn genoeg alternatieven voor handen in de vorm van caps en zonnehoedjes. En je bent niet de enige die dit draagt, want ook mensen die geen last hebben van haaruitval of haarverlies dragen caps en zonnehoedjes als het warm is. Val je dus ook niet op.

Speciale aandacht voor de zomerse bandana’s die de haarwerkspecialisten van Pruik bij u Thuis hebben laten maken. Deze bandana’s zijn gemaakt van fijne, comfortabele stof en zien er kleurrijk, hip & trendy uit. Laat de zomer dus maar komen en gooi je haarwerk op warme dagen gerust af.

Haarwerken en zwemmen

Hoe graag je dit wellicht ook doet, zwemmen is niet bevorderlijk voor de conditie van je haarwerk. Of je nu in de zee zwemt of juist in het zwembad, het maakt in dit geval geen verschil. Zeewater is zout en dat tast je haarwerk aan en ditzelfde doet zwembadwater doordat er chemicaliën als bijvoorbeeld chloor in het water zitten. Heb je nog een ‘oud haarwerk’ liggen? Draag deze dan bij voorkeur als je gaat zwemmen. Ongeacht welk haarwerk je draagt als je er toch mee gaat zwemmen, spoel het zo snel mogelijk na het zwemmen goed uit met lauwwarm water!

Meer informatie?

Wil je meer weten over hoe je je haarwerk tijdens de zomerperiode het beste kunt verzorgen? Wil je graag verzorgingsproducten bestellen voor je haarwerk en/of voor je hoofdhuid? Of ben je benieuwd naar de collectie bandana’s van Pruik bij u Thuis? Laat het de haarwerkspecialist uit jouw regio dan weten. Met veel plezier helpt ze je verder, zodat jij echt kan genieten van de zomer en je niet druk hoeft te maken over je haarwerk.

0 Comments

Leave Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.