info@pruikbijuthuis.nl

Wat een prachtig vak

Wat een prachtig vak

Wat een prachtig vak

  • On 31 mei 2023
  • 0 Comments

Wat hebben zij toch een prachtig vak!

De haarwerkspecialisten van Pruik bij u Thuis zijn maar wat trots op hun vak. Angeline, Minouche, Helma en Joyce besloten, nu bijna tien jaar geleden, om hun krachten te bundelen en samen onder de naam Pruik bij u Thuis op te trekken. Met maar één doel en dat is mensen met haaruitval voorzien van een mooi haarwerk of haarstuk, zodat zij hun leven weer op kunnen pakken. En dat is nu precies wat het vak van haarwerkspecialist zo ontzettend mooi maakt.

Hoe is het zo gekomen?
Haarwerker word je niet zomaar, aangezien verreweg de meeste haarwerkspecialisten eerst kapper of kapster zijn geweest. Of nog steeds zijn en dit werk erbij hebben genomen. En dat is wat anders dan het werk ‘er naast doen’. Daarmee doe je de haarwerkspecialist én het vak echt tekort. Ook de haarwerkers van Pruik bij u Thuis zijn allen kapster. Op die manier kwamen en komen zij regelmatig met mensen in contact die last hebben van haarverlies of haaruitval. Rode draad in de verhalen van mensen die ongewild kaal worden, is de impact die dit op hen heeft. Daar sta je niet bij stil, want ach, hoe erg is dit nu helemaal? Er zijn toch wel ergere dingen? Nee, voor die mensen zijn die er niet en die voelen elke dag het verdriet dat haarverlies met zich meebrengt. Om over de onzekerheid en het gebrek aan zelfvertrouwen nog maar niet te spreken.

De dames van Pruik bij u Thuis werden gegrepen door deze aangrijpende persoonlijke verhalen. Vanuit oprechte interesse, maar zeker ook vanuit een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Want er moet toch een oplossing zijn voor deze mensen? De oplossing werd gevonden in het specialisme haarwerker en met een informatieve website, een aansprekend logo en verschillende social mediakanalen schieten Minouche, Helma, Joyce en Angeline mensen met haaruitval en haarverlies te hulp. Met passie voor hun vak!

Van kapster tot haarwerkspecialist
Dat je een goede kapster bent, wil niet direct zeggen dat je ook in de wieg gelegd bent voor haarwerker. Om dit specialisme onder de knie te krijgen, hebben de dames de basiscursus haarwerken gevolgd. Door deze cursus leer je meer over de verschillen tussen de diverse haarwerken en de materialen die hiervoor gebruikt worden. Niet alleen wat betreft het haar op het haarwerk of haarstuk, maar ook is er veel aandacht voor het binnenwerk ervan. Minstens zo belangrijk, want het binnenwerk bepaalt voor een groot deel of het haarwerk goed zit en prettig draagt.

De basiscursus was voor Helma, Joyce, Minouche en Angeline niet voldoende. De interesse voor het vak werd door deze cursus alleen maar groter en het duurde dan ook niet lang voordat het viertal verdiepende cursussen en trainingen ging volgen. En dit doen zij nog steeds, omdat er altijd ruimte is voor verbetering, er nieuwe technieken zijn of gewoon uit interesse en de eerder genoemde passie voor het vak. Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze verdiepende cursussen en trainingen zijn bijvoorbeeld het kleiner of groter maken van een haarwerk. Of er wordt uitgelegd hoe je van een haarwerk een haarstuk maakt of hoe je een haarwerk omvormt tot een nieuwe look/stijl.

Certificering kenmerkt de echte haarwerkspecialist
De haarwerkspecialisten van Pruik bij u Thuis staan voor kwaliteit en vandaar dat zij zich hebben aangesloten hebben bij branchevereniging ANKO. Haarwerkspecialisten die aan de strenge eisen van deze organisatie voldoen, mogen zich ANKO Haarwerkspecialist noemen met daarbij een officiële certificering. Deze waardevolle certificering behalen is één, deze behouden is twee. Jaarlijks wordt Pruik bij u Thuis door ANKO getoetst op kennis, kunde en vaardigheden om de toegekende certificering te behouden. Toetsing vindt zowel op locatie plaats als via digitale weg. Ook het volgen van (bijscholings)trainingen is een verplichting die Joyce, Helma, Angelina en Minouche graag aangaan.

Haarwerkspecialisten met oprechte interesse in de mens achter het haarverlies
Trainingen en cursussen volgen en certificering behalen, het is allemaal erg belangrijk. Maar wat voor Minouche, Angelina, Helma en Joyce het allerbelangrijkste is, is de mens achter het haarprobleem. Als haarwerkspecialist moet je goed kunnen luisteren en aandacht hebben voor de problemen, de onzekerheid en de angst waar mensen met haarverlies dagelijks mee worden geconfronteerd. Alleen dan kun je immers een haarwerk of haarstuk adviseren dat écht past bij iemands persoonlijkheid en karakter. Het is niet voor niets dat de dames zich hebben verdiept in hoofdhuidaandoeningen als bijvoorbeeld Alopecia of wat chemotherapie precies doet met betrekking tot haarverlies en haaruitval en wat hier allemaal bij komt kijken.

Pruik bij u Thuis verliest het menselijk aspect nooit en te nimmer uit het oog. Hoe fijn is het bijvoorbeeld dat de haarwerkspecialist gewoon bij je thuis komt? Gewoon in je eigen veilige en vertrouwde omgeving, waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Minstens zo fijn is het dat de dames van Pruik bij u Thuis de declaratie richting je zorgverzekeraar voor je verzorgen.

Er is een oplossing!
Hoe moeilijk haarverlies of haaruitval ook is, weet dat er in heel veel gevallen een oplossing is. Een oplossing in de vorm van een haarwerk of haarstuk, dat niet van echt te onderscheiden is. Praat er eens over met Minouche, Helma, Angeline of Joyce. Zij verstaan het vak van haarwerkspecialist als geen ander en helpen ook u graag verder. Zij hebben tenslotte niet voor niets echt een prachtig vak.

 

0 Comments

Leave Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.